Metsäkoneenkuljettaja Antti

Nimi:  Antti Säisä
Ammatti: Metsäkoneenkuljettaja, harvesteri
Koulutus: Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan pt.
Työnantaja: Kuljetusliike Eero Säisä Oy 
Yrityksen kuvaus:
Kuljetusliike Eero Säisä Oy on puutavaran kuljetukseen ja hakkuisiin erikoistunut Vieremäläinen perheyritys. 

Mistä sait kipinän alalle?

Olen ollut pienestä pitäen mukana näissä metsäkonehommissa perheyrityksen kautta, koneet on kiinnostanut minua aina. Tässä ammatissa minua on eniten kiehtonut se, että täällä saa johtaa itseään ja tehdä työtä aikalailla vapaasti. Myös luonto ja luonnon rauhassa olo ovat merkittävästi vaikuttaneet ammatinvalintaan. Kun on koko pienen ikänsä ollut mukana tässä konehommassa niin on nähnyt kyllä ne työn hyvät ja huonot puolet ja tässä kohtaa ehdottomasti ne hyvät puolet vievät voiton. Kyllä minä siis olen saanut kipinän jo hyvin nuorena tähän hommaan. Ensimmäisen kerran ajoin metsäkonetta itse 7-vuotiaana ja siitä lähtien se on ollut mukana elämässä, olen kulkenut traktorilla, mopolla ja kevarilla töihin ennen kuin nyt sain poikkeusluvalla ajokortin 17- vuotiaana. 

Tyypillinen työpäivä?

Tyypillinen työpäivä alkaa yleensä aina vuoronvaihdossa metsätyömaalla joka voi olla eripuolilla Ylä-Savoa. Vuoron alussa tehdään kaikki perushuollot; laitetaan öljyt koneeseen, tankataan yms. Sen jälkeen lähden metsään tekemään joko harvennusta tai päätehakkuuta. Vuoron lopussa katsotaan, että mittalaitteet yms. toimii ja pelaa ja tehdään tankkaukset ja muut perushuollot. Työpäiväni ovat siis lähtökohtaisesti aina metsätyömailla, luonnon keskellä. Tällä hetkellä ajan motoa, jota olen ajanut nyt pari kuukautta yhtäjaksoisesti, voin myös ajaa tarvittaessa ajokonetta eli molemmat onnistuu. 

Parasta työssäsi?

Ihan selkeästi parasta on oma rauha ja se kun saa olla itsekseen metsässä. Tässä hommassa ei pärjää jos ei viihdy yksin ja ole tietynlaista ongelmanratkaiskykyä. Tässä työssä on sopivasti haastetta minulle.

Tulevaisuus?

Minä näen itseni tulevaisuudessakin tekemässä tätä työtä. Minulla on vielä koulu kesken Ylä-Savon ammattiopistolla jossa opiskelen kuljetusalalla ja sieltä minun on tarkoitus valmistua kesällä 2019. Edessä on tietysti myös armeija ja kun nämä velvollisuudet on hoidettu voin keskittyä täysipainoisesti tekemään uraa metsäkoneenkuljettajana.  

Terveiset alasta kiinnostuneille!

Alalla on töitä tarjolla eikä kannata vieroksua tätä alaa! Jos pieninkin kipinä alalle löytyy niin kannattaa ehdottomasti hakeutua metsäkouluun ja sitä kautta töihin. Puut ei metsästä tule loppumaan ja kokoajan tarvitaan lisää uusia kuskeja.


Haluaisitko päästä tutustumaan alan yrityksiin tai oppilaitoksiin?

› Uusi ura maalta -kampanja