Tallimestari

Nimi: Kai Majander
Ammatti: Tallimestari
Koulutus: Tallimestarin erikoisammattitutkinto (2011), Kengittäjän ammattitutkinto (2009), hevostenhoitajan ammattitutkinto, luontoyrittäjä ja metsuri
Työpaikka: Siilin ratsastuskeskus Oy
Yrityksen kuvaus: Siilin ratsastuskeskus on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu Siilinjärvellä.
Tutustu tarkemin: www.siilinratsastuskeskus.fi

Mistä sait kipinän alalle?

Olen pikkupojasta asti aina hinkunut ratsastamaan. Homma alkoi Bernin paimenkoiralla, sitten menin hiehon ja lehmän selkään ratsastamaan! :) Aikoinaan menin sitten nykyisen työnantajan miehille tarkoitetulle kurssille ja sillä tiellä olen! Omia hevosia on ollut kaikkiaan 4. Kilpaa olen ratsastanut esteratsastuksessa ihan kansallisella tasolla asti.

Tyypillinen työpäivä?

Työpäivä alkaa puoli 7 hevosten ruokinnalla. Sitten viedään osa hevosista ulos tarhaan. Puoli kymmenen aikaan on kahvitauko. Sen jälkeen siivotaan hevosten kopit. Sitten ruokitaan sisällä olevat hevoset. Noin yhden aikaan vaihdetaan ulkona olevat hevoset sisälle ja sisällä olevat hevoset ulos. Tämän jälkeen jatketaan koppien siivousta. Koko päivän ajan tarkkaillaan hevosten kuntoa ja terveyttä. Minulle kuuluu näiden töiden lisäksi maneesin muokkaus ja heinäpaalien ja kuivikkeiden siirto traktorilla. Työpäivä päättyy klo 13.30-14.00.

Parasta työssäsi?

Se, että joka päivä on jotain uutta! Työtehtävät ovat periaatteessa samoja, mutta tilanteet vaihtuu. Saa olla eläinten kanssa tekemisissä. Saa tehdä ulkona fyysisiä töitä.

Tulevaisuus?

Tulevaisuudessa tulen todennäköisesti toimimaan yksityisyrittäjänä alalla.

Terveiset nuorille!

Jos tykkää työskennellä maalla, olla hevosten kanssa tekemisissä ja jos löytyy ns. hevosmiestaitoa, niin ilman muuta alalle! Kannattaa kouluttautua alalle, josta tykkää. Kannattaa mennä ensin vaikka TET-jaksolla tallille, niin siellä näkee minkälaista työ on.