Hevostenhoitaja

Nimi: Sanni Komulainen
Ammatti: Ravihevostenhoitaja
Koulutus: Hevostalouden pt. ravihevostenhoitaja
Työpaikka: Teen omalla toiminimellä töitä Marko Hakkaraisen ravitallilla.
Yrityksen kuvaus:  Tallilla on parisenkymmentä kilpailuikäistä treeni- ja kilpahevosta. Tallilla työskentelee yrittäjäpariskunnan lisäksi yksi osa-aikainen työntekijä. 

Mistä sait kipinän alalle?
 

Olen pienestä pitäen ollut hevosten kanssa, jo taaperoiässä nukuin hevosten kyydissä päikkärit. Ajoin myös poneilla kilpaa ja kävin ratsastustunneillakin. Oikeastaan en ole koskaan tiennyt mitä muuta voisin tehdä kuin olla ravihevostenhoitaja. 

Tyypillinen työpäivä?

Aamulla aloitellaan kuudelta ja ensimmäisenä tallille tullut antaa hevosille aamuruoat. Kesä- ja talviaika eroavat paljon toisistaan, koska kesäaikaan suurinosa hevosista on yötä pihalla. Talviaikaan taas on hevosten tarhaus sekä karsinoiden siivous. Hevoset ajetaan heti aamusta ja pyritään siihen, että puoleenpäivään mennessä kaikki hevoset olisi ajettu. Ajettavia hevosia on yleensä kolmesta neljään, toisinaan vähemmän tai enemmän. Valmennuslenkkien jälkeen iltapäivä on pyhitetty hevosten hoitotoimenpiteille; jokaisella on omat hoitohevoset jotka jokainen hoitaa omaan tahtiinsa. Muut tallin yleiset työt tehdään tiimityönä mm. vesien laitot ulos. 

Parasta työssäsi?

Hevoset. Kiinnyn tosi kovasti omiin hoitahevosiini ja hoidan niitä niin hyvin kuin voin. Olen myös kovin kilpailuhenginen ja tykkään käydä raveissa. Ravit on varmasti syy siihen että olen juuri ravihevostenhoitaja. Mutta ylipäätään arki omien hoitohevosten kanssa on tärkein juttu tässä työssä. 

Tulevaisuus?

Aion tehdä tätä työtä niin pitkään kun tämä tuntuu omalta, tällä hetkellä en ainakaan nää mitään muita vaihtoehtoja. Tottakai haaveilen tulevaisuudessa oman ravitallin pitämisestä, uskon että se on kaikkien tällä alalla olevien haave.

Terveiset alasta kiinnostuneille!
 

Rohkeasti mukaan tutustumaan talleille jos ala kiinnostaa. Täällä pärjää tunnollisuudella ja ahkeruudella. On myös tärkeää ajatella aina hevoslähtöisesti omaa tekemistä, joskus päivät myös voi venyä.