Tallimestari

Nimi: Kai Majander
Ammatti: Tallimestari
Koulutus: Tallimestarin erikoisammattitutkinto (2011), Kengittäjän ammattitutkinto (2009), hevostenhoitajan ammattitutkinto, luontoyrittäjä ja metsuri
Työpaikka: Siilin ratsastuskeskus Oy
Yrityksen kuvaus: Siilin ratsastuskeskus on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu Siilinjärvellä.
Tutustu tarkemin: www.siilinratsastuskeskus.fi

Mistä sait kipinän alalle?

Olen pikkupojasta asti aina hinkunut ratsastamaan. Homma alkoi Berninpaimenkoiralla, sitten menin hiehon ja lehmän selkään ratsastamaan!  Aikoinaan lähdin sitten nykyisen työnantajan miehille tarkoitetulle kurssille ja sillä tiellä olen! Omia hevosia on ollut kaikkiaan 4. Olen ratsastanut kilpaa esteratsastuksessa ihan kansallisella tasolla asti.

Tyypillinen työpäivä?

Työpäivä alkaa puoli 7 hevosten ruokinnalla, jonka jälkeen viedään osa hevosista ulos tarhaan. Puoli kymmenen aikaan on kahvitauko ja hevosten koppien siivous. Päivärutiinit jatkuvat sisällä olevien hevosten ruokinnalla ja noin yhden aikaan vaihdetaan ulkona olevat hevoset sisälle sekä sisällä olevat hevoset ulos. Tämän jälkeen jatketaan koppien siivousta. Koko päivän ajan tarkkaillaan hevosten kuntoa ja terveyttä. Minulle kuuluu näiden töiden lisäksi maneesin muokkaus sekä heinäpaalien ja kuivikkeiden siirto traktorilla. Työpäivä päättyy klo 13.30-14.00.

Parasta työssäsi?

Se, että joka päivä on jotain uutta! Työtehtävät ovat periaatteessa samoja, mutta tilanteet vaihtuvat. Saa olla eläinten kanssa tekemisissä ja tehdä ulkona fyysisiä töitä.

Tulevaisuus?

Tulevaisuudessa tulen todennäköisesti toimimaan yksityisyrittäjänä alalla.

Terveiset nuorille!

Jos tykkää työskennellä maalla, olla hevosten kanssa tekemisissä sekä löytyy ns. hevosmiestaitoa, niin ilman muuta alalle! Kannattaa kouluttautua alalle, josta tykkää. Alaan voi tutustua vaikka TET-jaksolla tallilla, jossa näkee minkälaista työ on.