Työntekijöiden rekrytoiminen

Mistä työntekijöitä tilalle?

Ilmoita työpaikkasi töitäsuomesta.fi -palveluun ja TE-Palveluihin. Työpaikkailmoitus on hyvä jakaa myös somekanavissa, kuten Facebookin ja Instagramin kautta. Aloita oman työpaikkailmoituksen laatiminen viimeistään nyt, ettei sitä tarvitse tehdä kiireimpänä poiminta-aikana.

Vilma ja Suvi auttavat työpaikkailmoitusten laatimisessa sekä Noora ja Niina somemarkkinointiin liittyvissä kysymyksissä. Yhteystiedot löydät täältä. Hankkeen työntekijät auttavat maksutta työvoima-asioissa. 

Huomioitavia asioita työvoiman rekrytoimisessa 

Työpaikkailmoitukseen laitatettavat asiat:

  • Tilan sijainti 
  • Onko majoitusmahdollisuutta  
  • Onko julkista liikennettä mahdollisuus käyttää  
  • Kuinka ruokailu järjestetään 
  • Mahdolliset työtehtävät
  • Mille ajanjaksolle työ ajoittuu 

Hakemuksessa kannattaa mainita selkeästi, että vain Suomessa asuvat henkilöt voivat hakea työtä, jotta hakemuksia tulisi ulkomailta mahdollisimman vähän. 

Jos otat työhakemukset vastaan sähköpostilla, tee valmis vastausviesti, jolla kuittaat hakemuksen vastaanotetuksi. Vastausviestin voi kopioida saman kaikille hakijoille ja kun hakemuksia on kertynyt, voit käydä useamman kerralla läpi ja ottaa yhteyttä potentiaalisiin hakijoihin. 

Työnhakijoille on hyvä vastata heti koska hakija lähettää hakemuksia usein monelle eri tilalle, siihen täytyy varautua ja siksi on hyvä reagoida mahdollisimman pian hakemukseen.

Myös tilojen välinen yhteistyö työntekijöiden suhteen on mahdollista poikkeusaikana. Väliaikainen lakimuutos sallii työntekijöiden siirtyä työpaikalta toiselle.

Lisätietoa:

Marjanviljelijä työnantajana
Marjanpoiminnan työehdot ja poimintapalkat 2020
Ohjeistus rajanylitykseen poikkeusolojen aikana 14.5.2020 alkaen

Tiedotteet:

EU:n ulkopuolisten kausityöntekijöiden enimmäismäärä kasvaa 4500:lla (29.5.)
Tarkennuksia luonnonvara-alan kausityöntekijöiden maahanpääsyyn ja määriin (7.5.)