Maatalousyrittäjät Anni-Katriina ja Jarkko

Nimi: Anni-Katriina Heiskanen ja Jarkko Hyttinen
Ammatti: Yrittäjät, asiantuntija
Koulutus: Agrologi (AMK), Savonia-ammattikorkeakoulu
Työpaikka: yrittäjä, Montelon maitotila, Anni-Katriina työskentelee lisäksi maaseutuasiamiehenä Ylä-Savon maaseutupalveluissa. 
Yrityksen kuvaus: Sonkajärveläisellä Montelon tilalla tuotetaan maitoa. Tilalla on robotin verran lypsäviä ja nuorkarjaa. Lisäksi viljelyssä on Jarkon kotitila Maaningalta.
Ylä-Savon maaseutupalvelut toimivat viljelijätuki-, peto- ja tulvavahinkoasioissa sekä hukkakauran torjuntaan liittyvissä asioissa. Palveluihin kuuluu maaseudun elinkeinojen ja maaseudun toimintaympäristön kehittäminen.

Molemmat ovat kasvaneet yrittäjäperheessä ja maatalousalan työt ovat tulleet tutuksi vanhempien jalanjäljissä. Sieltä on lähtöisin myös kipinä alalle ja intohimo tehdä työtä sydämellä.

Molemmat ovat koulutukseltaan agrologeja (AMK) ja työkokemusta alalta löytyy niin asiatuntija kuin yrittäjä puolelta. Esittelyvideolla Jarkko toteaakin, että agrologiopinnot ovat antaneet laajat mahdollisuudet työllistyä. Anni jatkaa, että kyseessä on myös jatkuvan oppimisen ala, koska toimintakenttä muuttuu nopeasti työskenteli sitten yrittäjänä tai asiantuntijana. Anni-Katriina opiskelee tällä hetkellä töiden ohessa agrologin ylempää ammattitutkintoa Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Katso videolta millaista työ on ja mikä siinä heidän mielestään on parasta. 

https://youtu.be/Hlbxg8Imkt0