Metsuri Heli

Nimi:  Heli Viinikainen
Ammatti: metsuri
Koulutus: metsäalan pt. metsuri-metsäpalveluiden tuottaja
Muu koulutus: FM tietotekniikka, aineenopettaja
Työpaikka: Metsänhoitoyhdistys Kangasniemi-Pieksämäki

Mistä sait kipinän alalle?
 

Olen liikkunut paljon luonnossa pienestä pitäen. Kuljen paljon metsässä ja kerään samalla sieniä ja marjoja. Olen saanut tartutettua metsässä viihtymisen myös omiin lapsiini. Opiskelin ennen metsuriopintojen aloittamista Savon ammattiopistossa hirsirakentajaksi, ja siitä heräsi kipinä laajempaan alanvaihdokseen. 

Tyypillinen työpäivä?
 

Vietyäni lapset hoitoon suuntaan raivaustyömaalle tai istutuksille. Tyypillisesti pääsen aloittamaan työt klo 8 mennessä. Teen noin kuuden- seitsemän tunnin työpäiviä, jotteivat lasteni hoitopäivät venyisi kohtuuttoman pitkiksi. Tällä hetkellä työtehtäväni ovat taimikoiden raivausta ja taimenistutusta. 

Parasta työssäsi?

 

Ehdottomasti parasta työssäni on se, että saan tehdä töitä luonnossa. Työsuhde-etuja ovat myös vaihtuvat maisemat sekä hyvä fyysinen kunto. Työnjohtajina toimivat palokärjet ja monet muut metsälinnut. Metsässä kohtaa hienoja juttuja: istutusalalla on tallustellut karhu, kyy on luonut nahkansa kannolle, jalan vierestä saattaa lehahtaa lentoon pesue metsäkanalinnun poikasia. Tässä työssä näkee myös kättensä jäljen saman tien: metsä muotoutuu näennäisesti läpipääsemättömästä risukosta tai aiemmin keväällä istutettuihin koivuntaimiin kehittyvät vahvat lehdet ja puu kasvaa voimakkaasti.

 

Tulevaisuus?
 

Toivon voivani työskennellä metsäalalla myös tulevaisuudessa. Haluan kehittyä jatkuvasti paremmaksi ja paremmaksi. Toivon myös pääseväni hyödyntämään työssäni metsurin opintojani monipuolisesti. 

Terveiset alasta kiinnostuneille!

Itse en ole katunut hetkeäkään metsuriksi opiskelemista, en edes heikoimpina ja huonoimpina hetkinä.
Suosittelen lämpimästi metsurin työtä kaikille siitä kiinnostuneille.