Metsuriyrittäjä 

Nimi: Kalle Pasanen 
Ammatti: metsuriyrittäjä
Koulutus: metsuri, nuoriso-ohjaaja
Työpaikka: Metsuripalvelu HaKa Oy
Yrityksen kuvaus: Teemme kaikenlaista puun kaatoa. Tällä hetkellä yrityksessä on 2 työntekijää eli yrittäjät itse. Puolet työajasta menee raivaussahatöissä ja loput erikoispuiden kaadossa hautausmailla, kaupunkien puistoalueilla tai yksityisten tonteilla.

Mistä sait kipinän alalle?

Kävin nuoriso-ohjaajana työskennellessäni asiakkaiden kanssa tutustumassa Toivalan metsäkouluun. Siellä Hasan Kalle puhui hyvin innostavasti alasta. Tutustumiskäyntien jälkeen teimme asiakkaitteni kanssa metsätöitä. Näiden vierailujen aikana heräsi ajatus, että voisin itse ryhtyä metsuriksi!

Tyypillinen työpäivä?

Aamulla lähdetään töihin kello 7 korvilla. Työ on rivakkatahtista, löysäilyyn ei ole varaa. Työ on suurelta osin raivaussahalla tehtävää metsänhoitotyötä.

Parasta työssäsi?

Se, että saa olla ulkona töissä ja liikkua työajalla. Kunto pysyy hyvänä ja mieli virkeänä!

Tulevaisuus?

Näen itseni kymmenen vuoden kuluttua keskisuuren metsuriyrityksen hallituksen puheenjohtajana. Tavoitteena on laajentaa maltillisesti firman toimintaa ja ottaa muutamia työntekijöitä palvelukseen.

Terveiset nuorille!

Ala kaipaa rehtejä ja reiluja tyyppejä, jotka ovat kovia tekemään töitä. Ala vaatii vähän erilaisia ominaisuuksia kuin vaikkapa parturi-kampaajan työ. Täytyy tykätä olla ulkona. Kuitenkin myös metsurin työssä vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä. Pitää pystyä isäntien ja asiakkaiden kanssa toimimaan menestyksekkäästi!