Tervetuloa Nuoret tulevaisuuden osaajat -webinaariin 13.5. klo 9.00–11!

Tilaisuus kokoaa yhteen tuoreita tutkimustuloksia pohjoissavolaisten nuorten maaseutuasenteista, luonnonvara-alan koulutusvalinnoista ja oman kotiseudun tulevaisuuden haaveista. 

Aika : 13.5.2022 klo 9–11
Paikka: Liity webinaariin tästä

Ohjelma                                   

Klo 9.00 Avaus, Niina Mäntyniemi, Maaseutuammattiin ry
klo 9.10 Parempi Pohjois-Savo nuorille –kyselyn tuloksia. Heta Santamäki, Nuoret pohjoissavolaiset tulevaisuuden tekijät -hanke
klo 9.40 Nuoret ja maaseutu -kyselyn tuloksia. Noora Ratilainen, Maaseutuammattiin ry, Nuorten maaseutuasenteet -hanke
klo 10.10 Samassa metsässä – tutkimuksen tuloksia. Sirpa Kärkkäinen, Suomen Metsäyhdistys 
klo 10.35 Kommenttipuheenvuoro, Tuomas Kuhmonen, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto

Puheenvuorot

Noora Ratilainen, projektipäällikkö, Nuorten maaseutuasenteet -hanke
Nuoret ja maaseutu -kyselyn ja Monta mahista -työpajojen tuloksia pohjoissavolaisen yläasteikäisen nuoren maaseutumaisemasta ja kiinnostuksesta luonnonvara-aloja kohtaan. Kyselyssä selvitettiin, kuinka nuoret kokevat maaseudun ja miten nuorille tulisi viestiä alasta.
Lisätietoa hankkeesta tästä.

Sirpa Kärkkäinen, johtava asiantuntija, nuorisoviestintä, Suomen Metsäyhdistys
Samassa metsässä – tutkimuksessa selvitettiin syksyllä 2021 metsäalan ammatillisessa koulutuksessa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa opintonsa aloittaneiden ajatuksia metsäalasta ja heidän taustojaan. Esityksessä kuullaan, mitkä asiat heille ovat tärkeitä työelämässä ja millaisiin tehtäviin he ajattelevat suuntaavansa, sekä kuinka nämä uravalintatekijät kohtaavat metsäalan muuttuvien työelämätarpeiden kanssa.
Lisätietoa tästä

Heta Santamäki, projektipäällikkö, Nuoret pohjoissavolaiset tulevaisuudentekijät -hanke 
Parempi Pohjois-Savo nuorille -kyselyn tuloksia, siitä mihin suuntaan Pohjois-Savoa tulisi kehittää, että se vastaisi jatkossa entistä paremmin nuorten odotuksia ja tarpeita. Kyselyssä selvitettiin, miten houkuttelevana alueen nuoret kokevat maakunnan nyt ja tulevaisuudessa ja minkä tulee maakunnassa muuttua, jotta alue säilyttää vetovoimansa nuorten silmissä.
Lisätietoa hankkeesta tästä

Lisätietoja webinaarista: 
Projektipäällikkö, Noora Ratilainen, puh. 0400 991 330, noora.ratilainen(at)maaseutuammattiin.fi               

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittautumisesta saat sähköpostivahvistuksen (tarkistathan roskapostit -kansion). Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 11.5. Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille.

Hankkeen rahoitus: 

Nuorten maaseutuasenteet -hanke on saanut rahoituksen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020. Nuorten maaseutuasenteet -hanke on alueiden välinen hanke, jota tukevat Leader-ryhmät Kalakukko ry, Mansikka ry ja Ylä-Savon Veturi ry.