Maatalousyrittäjä Hanna-Liisa

Nimi: Hanna-Liisa Nousiainen
Ammatti: Maatalousyrittäjä
Koulutus: agrologi amk
Yrityksen kuvaus: 2 robotin maitotila. Tila on mieheni kotila ja hän on toiminut tilan isäntänä vuodesta 2000 lähtien. 

Mistä sait kipinän alalle?
 

Olen maatilantyttö, kotona oli maitotila aikoinaan ja sieltä ne juuret alalle lähtee. Opiskelin sitten agrologiksi ja tein jonkun verran muita töitä. Tavattua mieheni oli aika selvää, että meistä tulee maatalousyrittäjiä. 

Tyypillinen työpäivä?

Aamusta on navettatyöt ja päivällä monenlaista paperihommaa, minulle kuuluu aina myöhäinen iltatarkki. Päivän aikana tehdään monenlaista hommaa limittäin ja lomittain. Pääsääntöisesti navettatyöt painottuvat kolmeen vuoroon päivän aikana. Työtä jaetaan yrittäjäpariskunnan kesken tasapuolisesti. 

Parasta työssäsi?

Oman työn vapaus ja yrittäjyys mahdollistavat sen että voi pääsääntöisesti laatia itse omat aikataulunsa. On myös hienoa saada tehdä töitä eläinten kanssa, oman työn tulos näkyy kun eläimet voivat hyvin ja tuotokset esimerkiksi nousevat. Silloin tietää tehneensä asioita oikein. Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen on palkitsevaa. 

Tulevaisuus?

Meillä on tällä hetkellä hyvä tuotos ja toivon, että saadaan pysymään se samalla tasolla ja eläimet terveinä ja hyvinvoivina. Meillä on nyt ensimmäistä kertaa palkattu tilatyöntekijä ja sen myötä toivoisi, että jäisi myös itselle hieman enemmän vapaa-aikaa. 

Terveiset alasta kiinnostuneille!
 

Jos haluaa alalle missä pystyy vaikuttamaan omaan työhönsä ja työn tulokseen suosittelen maatalousyrittäjän ammattia. Tässä työssä onnistuu tekemällä sitkeästi ja pitkäjänteisesti työtä.